F & T © 2011 • Fysiotherapie • Training

Knowledge is a treasure, that will follow it's owner everywhere

Adopteer een Talent

 

Evenementen

 

Testen & Meten & Advies

 

Trainingsbegeleiding

 

Scholing

  

Massage

 

Netwerk

 

Tarieven

 

Adopteer een Talent

Talent krijg je. Prestaties moet je verdienen. Ontwikkeling van talent vergt doorzettingsvermogen, drive, spirit en karakter. Adopteer een talent is een plan wat schuilt onder het Olympisch netwerk van Sport Zeeland en wordt deels gefinancierd door DeltaZeelandFonds. Het biedt gemeenten de kans hen te ondersteunen en aan te moedigen. Inwoners van de gemeenten worden in de gelegenheid gesteld kennis te maken met het talent en zijn sporttak. Voor het jaar 2012 zijn de eerste ambassadeurs gekozen. Turner Jeffrey Telussa gaat voor de gemeente Midelburg de sport promoten en hordenloopster Mariska Bun is gekozen door de gemeente Hulst. Later zullen de gemeenten Goes, Vlissingen en Veere hun ambassadeurs in de sport bekend maken. Van alle kandidaten worden profielen gemaakt. De fotografie is verzorgd door Dennis Wisse, afgestudeerd aan de Kunstacademie Fotografie. 

 

Evenementen

Fysiotherapie & Training verzorgt op verschilende sportevenementen de medische tak. Komend jaar zal het internationale Tennis Tournement, de Challenger Zeeland gebruik maken van onze diensten. Spelers kunnen bij ons terecht voor advies en behandeling. Op de baan zal gedurende het toernooi tijdens de wedstrijden  één van onze fysiotherapeuten paraat staan te helpen wanneer dat nodig is. klik voor meer info over dit toernooi op de foto.

 

Testen en advies

Wedstrijdresultaten geven een algemeen beeld van de geboekte vooruitgang. Specifieke testen kunnen onderdelen uit de training meten. De resultaten worden besproken en hieruit volgt een trainigsadvies. Lees meer over de Zoladztest door op het kopje in de zwarte kolom te klikken. Hieronder staat uitleg over een rust en inspanningstest; ATDS 

ATDS staat voor ‘Anaerobic Treshold Detection System’ en is een wetenschappelijk onderbouwde sportmedische inspanningstest. Met deze inspanningstest wordt eenvoudig gemeten hoe belastbaar het lichaam is. Aan hand van de resultaten wordt er op maat een persoonlijk en doelgericht trainingsprogramma opgesteld.

Na een intakegesprek voor de benodigde (medische) achtergrondinformatie kan de ATDS Fit test worden afgenomen. De complete test bestaat uit een ‘test in rust’ en de ‘inspanningstest’ op de medische test-fiets. Tijdens de ‘test in rust’ doe je dus helemaal niets gedurende een tweetal minuten. Tijdens de inspanningstest wordt het vermogen op de fiets opgebouwd terwijl je tussen de 65 en 100 omwentelingen per minuut dient te behouden. Afhankelijk van je fysieke gesteldheid duurt deze test tussen de 7 en 20 minuten.

Tijdens de tests meten we met een speciale draadloze band die om je borstkas wordt bevestigd onder andere het volgende:

·    Hartfrequentie / ECG

·    Ademhaling

·    Maximale zuurstof opname

·    VO2 Max

·    Aerobe /Anaerobe drempel

·    Trainingszones

·    Stress

Zo wordt onder andere de maximale zuurstofopname, de anaerobe trainingsdrempel (omslagpunt) en maximale belasting in kaart gebracht. Aan de hand van dit rapport wordt een optimaal trainingsprogramma opgesteld afgestemd op jouw fysieke en mentale gesteldheid.

De resultaten van de inspanningstest kunnen na het afnemen van de test direct op de computer worden afgelezen. De fysiotherapeut maakt voor jou een uitdraai en bespreekt de resultaten. De uitkomst van de ATDS Fit test geeft voor alle verschillende cardio-apparaten de persoonlijke hartfrequenties voor vetverbranding (afvalzone), suikerverbranding (conditiezone) en verzuring aan. Zo kun je op ieder apparaat trainen met de juiste hartslag die voor jouw trainingsdoel geschikt is. Deze testgegevens zijn ook te gebruiken bij alle (buiten)sporten.

Dit betekent dat je doeltreffend kan trainen voor de persoonlijke doelstellingen die je in samenspraak met jouw fysiotherapeut hebt opgesteld. Een extra stimulans om te zorgen dat je effectief blijft werken aan een betere gesteldheid.

De ATDS Fit test is voor iedereen geschikt mits hij of zij geen medische beperkingen heeft die de inspanningstest niet toelaten. De test is speciaal ontwikkeld voor kwaliteitssportscholen en fysiotherapeuten die hun klanten/leden verantwoord en effectief willen laten trainen.

In de praktijk blijkt dat maar liefst 50% te licht of te zwaar traint als wordt uitgegaan van de algemene tabellen voor het bepalen van de trainingshartslag. Met de ADTS-test worden de geplande persoonlijke doelstellingen weer echt haalbaar en worden trainingen zinvol. Dat werkt motiverend en stimuleert jou door te gaan met sporten waarbij je de gestelde doelen steeds kunt bijstellen.

 

Kosten ATDS-test              € 40,00

ATDS-her-test                   € 30,00

·    Intake

·    Test in Rust

·    Inspanningstest

·    Uitslag

·    Uitleg testresultaten

Trainingsprogramma          € 25,00

Maandelijks training schema

per maand                        € 24,00

 

Trainingsbegeleiding

F&T geeft de trainigsopbouw een goede, passende invulling, gesteund door kennis en ervaring op elk niveau in diverse sporten. De begeleiding varieert van persoonlijke training tot training op afstand. De schema's wordengeschreven door atlete Anjolie Engels-Wisse. Voor het samenstellen van het schema is de beginsituatie vastgesteld via een intake gesprek en er is een zoladztest afgenomen. Er wordt een inventarisatie gemaakt van de mogelijkheden en wensen van een ieder. Samen wordt er een realistisch doel vastgesteld. Op al deze gegevens wordt het schema en de te lopen tempo's op de baan gebaseerd. Tussendoor vinden er evaluaties plaats en worden plannen bijgesteld. Een aantal keren per jaar vinden er bijeenkomsten plaats. Hier wordt uitleg gegeven over de zones waarin getraind kan worden, wanneer je daarin traint en wat je traint. Verschillende trainingsmogelijkheden worden aangeboden. Wij vinden het een prachtige uitdaging elke loper een stapje sneller te helpen. Dit neemt echter veel van onze tijd in beslag en daarom kost deze vorm van begeleiding 24,08 Euro per maand. Interesse? Stuur dan een mail naar praktijkengels@zeelandnet.nl of bel de praktijk Fysiotherapie &Training 0118-616161.

 

 

Tarieven services

Individuele trainingsbegeleiding

 

€ 24,07 per maand

Zoladztest

 

Op aanvraag

Intakegesprek

 

€ 25,00

Intermediair

 

Op aanvraag

 

Scholing

Men kan op de hoogte blijven van de nieuwste inzichten in sport en op paramedisch gebied. F&T biedt kennis in theorie en praktijk aan, waarbij gezorgd wordt dat het aanbod aansluit bij eerder opgedane kennis.

 

Cursus of lezing

EHBSO

Blessurepreventie

Tapen en bandageren

Basiscursus en pluscursus core stability

 

Clinic

Hardlopen

Loopscholing

Rompstabiliteit / core stability

Voetbal-loop-clinic

Massage

Fred Hendrikse verzorgt in de praktijk sport en ontspanningsmassage. Een massage na een inspanning kan het herstel bevorderen. Afvalstoffen worden sneller afgevoerd en kleine pijntjes worden eerder gesignaleerd. Op afspraak kunt u bij ons terecht.

 

Netwerk

Intensief sporten vergt een goede begeleidingen en een goede zorg voor het lichaam. Dankzij jarenlange ervaring in de sport, kan er gebruik gemaakt worden van ons uitgebreid netwerk. Sportartsen, sportfysiotherapeuten, sportdiësten, sportpsychologen en meer. Via een intakegesprek wordt er bekeken waaraan behoefte is. Hierna wordt een plan opgesteld.

 

 

• Scholing »
Een aanbod van mogelijkheden.

• Test »
Een omschrijving van de van de Zoladztest.

• Artikelen »
Regelmatige wisseling van artikelen.

Challenger Zeeland

Adopteer een Talent