F & T      ©  2012  •  Fysiotherapie  •  Training
 

         

          Making the simple complicated is commonplace: Making the complicated simple, awesomely simple, that's creativity.

Fysiotherapie

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapeutisch  consult

Manuele therapie

KinderFysiotherapie

Echografie

Medische fitness-Beweegprogramma's

Tarieven

                                                                                                                                             

 

Fysiotherapie

De fysiotherapeut kijkt samen met de cliλnt naar de klachten. Er wordt gezocht naar de oorzaak. Wanneer deze gevonden is, start het behandelprogramma. Hierbij wordt rekening gehouden met individuele wensen, lichamelijke situatie en mogelijkheden. De cliλnt krijgt advies en oefeningen die ervoor moeten zorgen dat er beter bewogen kan worden tijdens de dagelijkse activiteiten.Alle middelen als massage, oefentherapie, manuele technieken, elektrotherapie, warmte / koude staan tot onze beschikking. Een verwijzing is niet meer nodig dankzij directe toegankelijkheid fysiotherapie.

Zie www.fysiotherapie.nl

 

Sportfysiotherapie

De blessure die de sporter heeft opgelopen wordt geanalyseerd. Daarbij wordt de oorzaak van de klacht achterhaald. Op basis van de analyse stellen therapeut en sporter samen een sportspecifiek programma op, wat bestaat uit behandeling en oefeningen. Dit moet het revalidatieproces voor atleten bespoedigen, zodat zij weer op hun niveau kunnen sporten.

Anton Engels is sinds 2000 geregistreerd sportfysiotherapeut.

Zie www.NVFS.nl

 

Sportfysiotherapeutisch consult

Tijdens het Sportfysiotherapeutisch consult wordt onderzoek gedaan naar de klachten die in relatie staan tot sport. Men kan daar met alle vragen terecht. Welke sport past bij mij? Hoe train ik verantwoord? Welke schoenen zijn het best voor mij? Ik wil graag beginnen met sporten, hoe doe ik dat? Ik zou wel beter willen worden, hoe doe ik dat? Dergelijke vragen worden tijdens een SFC door een geregistreerde sportfysiotherapeut beantwoord. Een SFC duurt ca. 45 min. Het wordt door de meeste ziektenkostenverzekeraars vergoed. Aanmelden kan telefonisch. De kosten van dit consult zijn € 60,00.

 

Manuele Therapie

Manuele therapie kan een onderdeel zijn van het programma. De manueel therapeut maakt gebruik van bewegingen in de gewrichten. Opgeheven beweeglijkheid wordt hersteld en een teveel aan bewegingen wordt gestabiliseerd. Behandeling en training moeten de houding en het functioneren van de gewrichten verbeteren. 

Zie www.nvmt.nl en www.manueletherapie.nl

 

Echografie

Echografie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Dankzij Echografische beeldvorming verkrijgt men een directe weergave van bewegingen. Botten, spieren en gewrichten worden in beeld gebracht. Bij een blessure kan de mate van weefselschade beoordeeld worden.

Medische fitness-Beweegprogramma's

Er wordt een oefenprogramma op maat samengesteld ter ondersteuning van de fysiotherapeutische behandeling. Dit programma kan uitgevoerd worden in de oefenzaal evt. onder individuele begeleiding van een fysiotherapeut. In groepsverbad kan er onder deskundige begeleiding getraind worden dankzij de FysioTrain Beweegprogramma's.

 

Tarieven Fysiotherapie

Zitting

€ 28

Zittingmanuele therapie

€ 40

Telefonische zitting

€ 14.50

Screening

€ 14.00

Intakeen onderzoek na screening

€ 40.00

Intake en onderzoek na verwijzing

€ 40.00

Sportfysiotherapeutisch consult incl. schriftelijke uitslag

€ 50.00

Toeslag voor uitbehandeling

€ 14.50

Inrichtingstoeslag

€ 8.00

Niet nagekomen afspraak

€ 25.00

Verstrekte verband- en hulpmiddelen

€ 10.00

Beknopte rapportage

€ 35.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Praktijk
Fysiotherapie
Training
Services
Contact