Anton Training

Training

De tak Training is verder uitgebreid dankzij een samenwerking met Join2Train. Trainingsprogramma’s gericht op afslanken, conditie training, lichaamshouding, preventie, functionele krachttraining en natuurlijk ook met een programma; plezier in sport & bewegen. Daarnaast worden er diverse clinics, lezingen en cursussen aangeboden. Trainingen onder begeleiding van een fysiotherapeut en individuele trainingsprogramma’s kunnen uitgevoerd worden in de oefenzaal van de praktijk.

Trainingsbegeleiding

FysiotherapieZeeland biedt sporters die gericht willen trainen begeleiding. Hiervoor werken wij samen met Join2Train. Zo krijgen beginnende, gevorderde en prestatieve hardlopers trainingsrichtlijnen in de vorm van een trainingsschema en loopscholing aangeboden. Dit individuele trainingsschema start vanuit uw eigen beginsituatie, houdt rekening met uw wensen en mogelijkheden en bouwt in uw tempo op naar uw doelen. Terugkomen of opbouwen na een blessure wordt zorgvuldig uitgestippeld dankzij de korte lijnen tussen sportfysiotherapeut Anton Engels en trainster Anjolie Engels-Wisse. Wil je hier meer informatie over? Kijk dan eens op www.Join2Train.org en meld je aan via een mailtje naar anjolie@zeelandnet.nl.

Een goede start

Voor elk beweegprogramma of trainingsschema vindt er eerst een intake plaats. Tijdens dit gesprek wordt er gekeken naar de lichamelijke gezondheid, de eigen wensen en naar de mate waarin in het verleden bewogen is. De beginsituatie kan via specifieke testen zoals de ATDS test en de SpartaNova  testbepaald worden. Hieruit ontstaat een gezondheidsprofiel van waaruit een trainingsprogramma opgesteld wordt. Hieronder staan de testen op een rijtje:

ATDS test

Een gezondheidstest bestaande een rusttest en een maximale inspanningstest. Tijdens de rusttest wordt een compleet beeld gemaakt van de ademhaling (frequentie, diepte etc.) en wordt de HRV in beeld gebracht. Via een app Breathco@ach kan waar nodig met ademhalingsoefeningen verbetering gerealiseerd worden. De maximale inspanningstest geeft informatie over de conditionele staat (VO2 max), trainingszones en omslagpunt.

SpartaNova

Een innovatief programma waarbij het gehele lichaam, gerelateerd aan specifieke sport en leeftijd, onderzocht wordt op kracht, lenigheid, conditie en coördinatie. Er wordt een compleet, zeer inzichtelijk, fysiek profiel van de sporter samengesteld met daaraan gekoppeld de oefeningen die voor deze sporter zinvol zijn. Hier zal je prestatie verbeteren en het blessurerisico verminderen. Middels eigen webruimte kan ieder zelf zijn voortgang in de gaten houden.

Beweegprogramma’s

Een beweegprogramma kan gericht zijn op afslanken, conditietraining en krachttraining. Ook patiënten met chronische nek- en rugklachten kunnen goed trainen via een beweegprogramma. Onder begeleiding van een fysiotherapeut werken zij aan een betere lichaamshouding en worden de spieren rondom de romp versterkt. De algemene basis voor alle sporttakken wordt gelegd via functionele krachttraining. Training van de buik- en rugspieren zorgen voor een goede rompstabiliteit, de core stability, van waaruit per sporttak specifiek opgebouwd kan gaan worden. Natuurlijk kan er ook puur voor het plezier onder begeleiding een beweegprogramma gevolgd worden. De mate van fitheid zal vergroot worden en het zal een positief effect hebben op het gevoel van welbevinden. De programma’s kunnen variëren van een opstartprogramma tot een begeleid bewegingsprogramma. Regelmatig vindt er overleg plaats over de opbouw van het programma.

Krachttraining

Training van kracht is in veel sporten een belangrijk en soms vergeten onderdeel van de trainingsopbouw. Dankzij een goede training van de verschillende spiergroepen wordt het lichaam sterker en fysiek belastbaarder gemaakt. Maar hoe moet kracht nu getraind worden? Dit is afhankelijk van de sporttak, de leeftijd van de sporter en het doel. De oefeningen moeten goed aangeleerd worden en de uitvoering moet netjes zijn. Een zorgvuldige opbouw maakt elke sporter sterker.

Trainen in groepen of individueel

Trainen met anderen kan motiverend zijn. Binnen de groep krijgt iedereen een eigen programma op maat aangeboden. Om voldoende individuele aandacht te kunnen geven, zijn de groepen klein: ± 6 tot 8 deelnemers. Er kan ook gekozen worden voor training onder begeleiding van een persoonlijke coach. De fysiotherapeut kan dan in een 1 op 1 situatie gedurende de gehele training feedback geven op de uitvoering van de oefeningen.

Aanmelden deelname

Aanmelden voor een van de programma´s kan via een mail naar onze praktijk: info@fysiotherapiezeeland.nl. Noteer naam, telefoonnummer, emailadres en het beweegprogramma naar keuze. Dan nemen wij na ontvangst contact op.