B7fIvYCIUAAYOwi

Sportfysiotherapie

De blessure die de sporter heeft opgelopen wordt geanalyseerd. Daarbij wordt de oorzaak van de klacht achterhaald. Op basis van de analyse stellen therapeut en sporter samen een sport specifiek programma op, wat bestaat uit behandelingen, oefeningen en revalidatie trainingsschema. Dit moet het revalidatieproces voor atleten bespoedigen, zodat zij weer op hun niveau kunnen sporten. Onze praktijk biedt op paramedisch gebied begeleiding aan WOTT, TOZ, voetbalvereniging Zeelandia en de JVOZ; jeugd voetbal opleiding Zeeland. Alle leerlingen die via het Highschool model van het ScheldemondCollege deel uit maken van de dansklas, judoklas, hockeyschool en de basketbalklas, stappen hier over de drempel voor screening, testen & meten en begeleiding.

De sportfysiotherapeut draagt zorg voor preventie, advisering en behandeling van patiënten met sport gerelateerde aandoeningen in verschillende leeftijdscategorieën en met enkelvoudige, meervoudige of complexe gezondheidsproblematiek. Hij richt zich daarbij op het dagelijks functioneren van de sportende patiënt in al zijn facetten, en in het bijzonder de sportparticipatie. Daarbij draagt hij bij aan het geheel van activiteiten dat nodig is om de onderliggende oorzaak van de problematiek gunstig te beïnvloeden en er voor te zorgen dat de sporter in de best mogelijke fysieke, psychische en sociale conditie verkeert. Dit alles is er op gericht om de sporter op het gewenste en hoogst mogelijke niveau van sportuitoefening terug te laten keren. (NVFS beroepscompetentieprofiel)

Sport Fysiotherapeutisch Consult

Tijdens het Sport fysiotherapeutisch consult wordt onderzoek gedaan naar de klachten die in relatie staan tot sport. Een SFC duurt ca. 45 minuten en wordt door de meeste ziektekostenverzekeraars vergoed.